Kierownik Biura Transferu Technologii w IIiTPB– jedynej w Polsce spółce uczelni wyższej mającej status Centrum Badawczo-Rozwojowego.
Rocznie realizuje do 140 projektów o charakterze B+R zarówno na poziomie operacyjnym jak i organizacyjnym.
Odpowiada za komercjalizację bezpośrednią prac badawczych powstałych na uczelni macierzystej.
W swojej karierze pełnił m.in. funkcje Branch Managera lubelskiego oddziału Business.link sp. z o.o. i Business Link powered by AIP.
Jest Członkiem Rady Inwestycyjnej w ramach projektu Inkubator Innowacyjności 2.0.
Był związany z fundacją Akademickie Inkubatory Przedsiębiorczości.
Inkubował, realizował mentoringi oraz dokonywał ocen pod kątem innowacji, ryzyka oraz potencjału rynkowego ponad 300 pomysłów biznesowych.
Jako trener biznesu i szkoleniowiec specjalizuje się w obszarach tworzenia modeli biznesowych, pitchingu, metod pozyskiwania klientów, marketingu oraz oceny potencjału rynkowego pomysłów biznesowych.
Współzałożyciel foodtech.ac, pierwszego w Polsce akceleratora startupów z branży spożywczej i funduszu inwestycyjnego AC/VC Foodtech Impact Fund.
Od 2012 roku współprowadzi hub biznesowy Współpracownia, świadczący usługi w zakresie wirtualnych biur, księgowości, prowadzenia spółek z o.o. i ubezpieczeń.
Brał udział w rozwoju HubHub – sieci przestrzeni coworkingowych budowanej przez HB Reavis – jednego z największych deweloperów biurowych w Europie.
Współtworzył firmę SnowShow – największą polską firmę organizującą wyjazdy w Alpy.
Współorganizował festiwal muzyczny Kazimiernikejszyn.
W swoim portfolio ma m.in. spółki rozwijające roślinne zamienniki mięsa, wegańskie jogurty na bazie fasoli, sery z łubinu, technologie farm wertykalnych czy opakowania z konopii.